Pàgines

divendres, 13 de setembre del 2013

Mestres Cantaires

Dissabte en Joan Sebastià Colomer torna amb Wagner, aquesta vegada amb Els Mestres cantaires de Nuremberg.
Aquí ens fa cinc cèntims del que ens explicarà:
La idea de fer una comèdia al voltant d’un torneig renaixentista  de cantors va rondar Wagner des dels temps de Tannhäuser (1845), i ja aleshores en va començar a esboçar el text.  Però la creació d’”Els Mestres cantaires de Nuremberg” tal qual la coneixem avui s’inicia l’any 1862, ja sota la influencia intel·lectual de Schopenhauer (que havia amarat completament el “Tristany i Isolda” entre 1857 i 1859) en un moment de greu crisi artística. Quan Wagner en completa la partitura, l’any 1867, un tomb inesperat ha transformat la seva existencia d’”outsider”, possant-lo sota la protecció del rei Ludwig II de Baviera.
En la seva nova condició d’home d’èxit –que “Els Mestres cantaires” va reforçar- Wagner passa comptes amb si mateix i amb la tradició, escriu versos rimats, àries, cors, un quintet i fins i tot un ballet, tot enmig d’una ostensible regressió a l’estricta escala diatónica després de les audàcies de “Tristany”. Si alguna obra caracteritza el Wagner “conservador”, la seva progressiva conservadurització, és la seva única comèdia. De tot això us en parlaré amb il·lustracions audiovisuals aquest dissabte.

Qui sóc jo?
Joan Sebastià Colomer, cantant d'òpera i licenciat en filosofia per la UB.
He treballat com a cantant pel Petit Liceu (espectacles infantils del Gran Teatre del Liceu), el Teatro Campoamor d'Oviedo i la Faràndula de Sabadell (Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell), entre d'altres. També he escrit sobre òpera per La Porta Clàssica i L'Accent i donat xerrades sobre òpera al centre cívic Orlandai i a la pròpia Createca.
A les 19h
Preu: 8€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada