Pàgines

dijous, 19 de setembre del 2013

L'Or del Rin

L'or del Rin
Continuem les tardes de dissabte dedicades a Wagner, aquest cop amb l'Or del Rin.
Així ens presenta l'obra en Joan Sebastià Colomer:



"L'or del Rin" és la primera d'una sèrie de quatre obres i més de quinze hores de drama musical que porten el títol de "L'Anell del Nibelung" i representen el punt culminant de l'òpera del segle XIX i probablement de la història del gènere.
Wagner va iniciar aquesta obra el 1848, just abans de l'esclat revolucionari d'abast europeu en que va prendre part
activa, i no la va completar fins el 1874. Enmig van passar moltes coses, que expliquen l'ambigüitat apassionant d'aquesta crítica del capitalisme i la revolució industrial que ens remet alhora a Marx, Dickens i Schopenhauer.
Aquesta sessió és només la primera d'una sèrie de set xerrades sobre el conjunt de "L'Anell del Nibelung" amb les quals m'agradaria compartir la fascinació d'aquesta obra imprescindible.
De tot això us en parlaré amb il·lustracions audiovisuals aquest dissabte



Qui sóc jo?
Joan Sebastià Colomer, cantant d'òpera i licenciat en filosofia per la UB.
 He treballat com a cantant pel Petit Liceu (espectacles infantils del Gran Teatre del Liceu), el Teatro Campoamor d'Oviedo i la Faràndula de Sabadell (Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell), entre d'altres. També he escrit sobre òpera per La Porta Clàssica i L'Accent i donat xerrades sobre òpera al centre cívic Orlandai i a la pròpia Createca.
Dissabte 21
A les 18h
Preu: 8€ (inclou consumició)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada